Στην Ελλάδα όπου ο ήλιος είναι άφθονος και οι ακτίνες του αγκαλιάζουν την χώρα μας, έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα ο τουρισμός. Είναι το κύριο προϊόν που παράγει η χώρα μας και ξέρει να του δίνει ποιότητα. Οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι καταλύτης στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Άπειρες είναι οι επιλογές για οποιονδήποτε θελήσει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα. Από μικρά νησιά ή μεγάλα κοσμοπολίτικα, μέχρι και τουρισμό σε βουνό ή στην ηπειρωτική χώρα. Επίσης υπάρχει επιλογή για κάμπινγκ ή εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αγροτουρισμός και ο αρχαιολογικός τουρισμός καθώς και ο θρησκευτικός τουρισμός που είναι πολύ διαδεδομένος.

Όσον αφορά τον αγροτουρισμό, υπάρχουν καταλύματα στα οποία μπορεί κανείς να μείνει και να απολαύσει τη φύση. Ένα από αυτά τα ξενοδοχεία είναι και τα παραδοσιακά σπίτια του Eumelia στις Γούβες Λακωνίας. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την όμορφη θέα στα βουνά. Δεν υστερεί σε τίποτα από τεχνολογικής απόψεως διότι επισκέπτης μπορεί να βρει όλες τις τεχνολογικές ανέσεις (δηλαδή internet και τηλεόραση).

Επίσης υπάρχουν δραστηριότητες γευσιγνωσίας ελαιολάδου, κρασιού καθώς και μαθήματα μαγειρικής.

Eleonas Country Village

Στο χωριό Ζάρος της Κρήτης ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί σε όμορφα μονοπάτια σε καταπράσινες ρεματιές και σε πηγές όπου ο Ψηλορείτης χαρίζει τα νερά του. Οι ξενώνες είναι φτιαγμένοι από ντόπιους μάστορες και έχουν δωμάτια όλων των τύπων, με ιδιωτικές βεράντες που χαρίζουν απλόχερα μία θαυμάσια θέα. Οι δραστηριότητες του επισκέπτη είναι πολλαπλές καθώς μπορεί να συμμετέχει σε συγκομιδή ελιάς, μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσία ελαιολάδου, καθώς και γαστρονομικές απολαύσεις.

Ξενωνας Βατερή στη Λίμνη Ευβοίας

Ο παραδοσιακός αυτός ξενώνας αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για να ζήσετε κοντά στην φύση. Προσφέρει διάφορες αγροτουριστικές δραστηριότητες καθώς περιτριγυρίζεται από αμπέλια και ελαιόδεντρα, με ανθισμένους κήπους που με τα χρώματα τους χαρίζουν ξεχωριστές στιγμές ηρεμίας. Οι διάφορες εξορμήσεις μπορεί να χαρίσουν στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές καθώς θα περάσει μέσα από δάση και ποτάμια και καταρράκτες. Μπορεί επίσης να συμμετέχει στη συγκομιδή κάστανων και μανιταριών και όλα αυτά με ειδικά ποδήλατα βουνού που προσφέρονται από τους ιδιοκτήτες.