Στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος ο τουρισμός και αποτελεί την “βαριά βιομηχανία” όπως συνηθίζεται να λέγεται για τη χώρα μας. Οι πολύ καλές κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας, με την με την ηλιοφάνεια που επικρατεί τις περισσότερες μέρες του χρόνου, καθιστούν την Ελλάδα τον νούμερο ένα προορισμό για διακοπές.

Πολλές είναι οι μορφές τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας. Μία από αυτές τις μορφές τουρισμού είναι και ο αρχαιολογικός τουρισμός. Έτσι λοιπόν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας στην Αθήνα, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη, καθώς επίσης και την Αρχαία Αγορά, τον Άρειο Πάγο, την πύλη του Ανδριανού και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Στο κέντρο της Αθήνας, μπορούμε να βρούμε μία μεγάλη ποικιλία από ξενοδοχεία. Ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία, που αποτελεί σημείο αναφοράς για το κέντρο της Αθήνας είναι το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βασιλέως Γεωργίου, απέναντι από το ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι από τα πρώτα ξενοδοχεία που ηλεκτροδότηθηκαν το 1888.

Ακόμη μια επιλογή αποτελεί το Athens Plaza. Βρίσκεται στο Σύνταγμα και προσφέρει τις καλύτερες προϋποθέσεις για εξερεύνηση στα κέντρα πολιτισμού όπως είναι το μουσείο της Ακρόπολης, Εθνική Πινακοθήκη, αλλά και για τους λάτρεις της διασκέδασης προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από διάσημα κλαμπ. Όλα αυτά σε μικρή απόσταση από το κέντρο.

Ένα από τα μεγαλύτερα και πολύ γνωστά πολυτελή ξενοδοχεία είναι το ξενοδοχείο Χίλτον. Βρίσκεται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και είναι μέρος της γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων Hilton Worldwide. Είναι ένα ξενοδοχείο που παρέχει όλες τις ανέσεις καθώς περιλαμβάνει στο εσωτερικό του εστιατόρια, γυμναστήρια, αίθουσες χορού, πισίνα στην ταράτσα του και πολλές θέσεις στάθμευσης.

Το ξενοδοχείο President παρέχει στον επισκέπτη του τις καλύτερες ανέσεις στο χώρο της φιλοξενίας. Είναι γνωστό ότι είναι το ψηλότερο ξενοδοχείο της Ελλάδας με ύψος που ξεπερνάει τα 68 μέτρα και τους 22 του ορόφους. Εστιατόριο και μπαρ καθώς επίσης και πισίνα βρίσκονται στον προτελευταίο όροφο του ξενοδοχείου.