Η Αστυπάλαια ψηλά στις επιλογές των ξένων τουριστών

Νησί των Δωδεκανήσων, με την ομορφιά και την αρχιτεκτονική των Κυκλάδων. Έχει χαρακτηριστεί και ως η “πεταλούδα του Αιγαίου”, λόγω του σχήματός της, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτο το βράδυ όταν το νησί είναι φωτισμένο. Η Αστυπάλαια δεν χρειάζεται, πλέον, συστάσεις, εφόσον έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός, ανάμεσα στους ξένους, κυρίως, τουρίστες.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, το νησί παρουσιάζει αύξηση κατά 60% στον τουρισμό του αύξηση τουρισμού Αστυπάλαια συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό οφείλεται σε πολλά αφιερώματα, τα οποία έχουν γίνει από εφημερίδες του εξωτερικού, και οι οποίες εκθειάζουν τις ομορφιές του, χαρακτηρίζοντας την Αστυπάλαια ως ένα ανεξερεύνητο διαμάντι του Αιγαίου.

Οργανωμένες προσπάθειες είχαν γίνει και από τις τοπικές αρχές και τους ντόπιους επαγγελματίες, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το νησί τους δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα ή τα νησιά των Κυκλάδων. Δεν είναι, δε, τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί είναι και οι Έλληνες διάσημοι που έχουν επιλέξει την Αστυπάλαια για τις φετινές τους διακοπές.

Όπως φαίνεται η προβολή του νησιού στο εξωτερικό, καθώς και οι επιμονή των ντόπιων κατοίκων, έχουν αποφέρει καρπούς και αυτό φαίνεται τόσο από το γεγονός ότι ο τουρισμός έχει αυξηθεί κατακόρυφα, όσο και από το γεγονός ότι κατά τον φετινό Αύγουστο η πληρότητα του νησιού αναμένεται να φτάσει στο 100%.

Άλλος ένας κρυφός μας θησαυρός αποκαλύφθηκε, γεγονός που θα αποτελέσει ανάσα ζωής τόσο για τους ντόπιους κατοίκους, όσο και για την τουριστική βιομηχανία στο σύνολο, εφόσον οι ξένοι που προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, έχουν προσθέσει άλλο έναν προορισμό στη λίστα τους.

Οι υπέροχες παραλίες, τα λευκά σπίτια με τα μπλε παράθυρα, τα στενά πέτρινα σοκάκια και τα ανθισμένα παρτέρια περιμένουν να τους καλωσορίσουν, ενώ οι χαλαροί ρυθμοί της ζωής και το καλό φαγητό προσφέρουν στιγμές απόλυτης ηρεμίας, χαλάρωσης και ευτυχίας.

Το “ανεξερεύνητο διαμάντι” πλέον λάμπει θαμπώνοντας με την ομορφιά του όσους θελήσουν να το επισκεφθούν.