Η Αστυπάλαια κινεί το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών

Μπορεί οι Έλληνες συμπατριώτες μας να επιλέγουν τους πλέον τετριμμένους και δημοφιλείς προορισμούς για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και το Υπουργείο Τουρισμού να προωθεί τα νησιά που είναι παγκοσμίως γνωστά, αλλά οι τουρίστες ψάχνουν εναλλακτικές και οικονομικότερες λύσεις όσον αφορά την επίσκεψή τους στα ελληνικά νησιά.

Η Αστυπάλαια είναι, λοιπόν, ο νέος hot προορισμός για τους ξένους τουρίστες, αν και ακόμη άγνωστος για τους Αθηναίους, οι οποίοι επιμένουν σε πιο συνηθισμένες για την ντόπια κοινωνία προορισμούς, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος, η Ρόδος, η Νάξος, η Κως και η Κρήτη.

Αυτό που αγνοεί ο Έλληνας επισκέπτης, είναι ότι η Αστυπάλαια έχει να του προσφέρει όσα και τα υπόλοιπα κυκλαδίτικα νησιά με τα πανέμορφα λευκά σπιτάκια της, τους υπέροχους ανθώνες και τα παρτέρια της, τα πέτρινα στενά σοκάκια της και τους ανεμόμυλους, οι οποίοι καλωσορίζουν τους επισκέπτες του νησιού δεσπόζοντας επιβλητικά κάτω από το κάστρο της Αστροπαλιάς.

Έχοντας λιγότερη επισκεψιμότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα Κυκλαδίτικα και Δωδεκανήσια νησιά, η Αστυπάλαια έχει αρχίσει να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους ξένους τουρίστες, οι οποίοι πέραν από τα ξέφρενα πάρτι, επιθυμούν και στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, έτσι ώστε να επιστρέψουν ανανεωμένοι και φρέσκοι στην πατρίδα τους.

Παρόλο που η ελληνική κυβέρνηση, και το Υπουργείο Τουρισμού πιο συγκεκριμένα, δεν έχουν δώσει την ανάλογη σημασία στην προώθηση του νησιού στο εξωτερικό, πολλές είναι τα ξένα ευρωπαϊκά έντυπα που έχουν εκθειάσει τις ομορφιές του νησιού το οποίο κοσμεί τόσο τις Κυκλάδες, όσο και τα Δωδεκάνησα, εφόσον αποτελεί τα σύνορα μεταξύ των δυο.

Μια μικρή, επιπλέον, αξιοποίηση και προβολή του νησιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα μπορούσε να θέσει την Αστυπάλαια στην κορυφή της λίστας των πιο περιζήτητων προορισμών εντός Ελλάδας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας, η οποία αποτελεί και βασική πηγή εσόδων εδώ και χρόνια.