Δρόμοι του Κρασιού: H Ελλάδα να την πιεις στο ποτήρι!

Η ώρα είναι 9 το πρωί και μόλις έχει έρθει ο οδηγός σας να σας παραλάβει από το ξενοδοχείο. Σήμερα θα κατευθυνθείτε νότια, προς τη Νεμέα, προκειμένου να επισκεφθείτε δύο οινοποιεία, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικά εξαιρετικά ελληνικά κρασιά στον τόπο που παράγονται όπως και να γνωρίσετε από κοντά τους ανθρώπους που τα παράγουν! Θα ακολουθήσει ένα παραδοσιακό ελληνικό γεύμα, όπου θα απολαύσετε γεύσεις, αρώματα και εικόνες, χωρίς καμία άλλη έγνοια, αφού για τα πάντα έχει φροντίσει ο οδηγός σας, ο οποίος ολοκληρώνοντας αυτήν την ιδιωτική σας περιήγηση, θα σας οδηγήσει και πάλι πίσω στο ξενοδοχείο σας γύρω στις 5 μ.μ!

Αν σας ενθουσιάζει η προοπτική μιας τέτοιας ημερήσιας εκδρομής, τα νέα είναι πολύ καλά για εσάς καθώς όλο και περισσότερα τουριστικά γραφεία οργανώνουν παρόμοιες εξορμήσεις γευσιγνωσίας – και όχι μόνον – πάνω στους “Δρόμους του Κρασιού”. Πρόκειται για μια πρόταση οινο-τουρισμού, με επιλεγμένες διαδρομές μέσα σε αμπελουργικές περιοχές, που συνδυάζουν υπέροχα τοπία, αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια, γραφικά εκκλησάκια, μουσεία αλλά και ταβέρνες, εστιατόρια, ουζερί και βέβαια…οινοποιεία!

Και αν στο παράδειγμα που αναφέραμε το πρόγραμμα αφορά μία μόνο ημέρα, υπάρχουν διαθέσιμα “πακέτα” οινοτουρισμού, δύο, τεσσάρων αλλά και οκτώ ημερών, όπου οι ενδιαφερόμενοι δεν περιορίζονται σε μια τοποθεσία, αλλά επισκέπτονται διαφορετικές περιοχές οι οποίες παράγουν φημισμένα κρασιά.

Η Νεμέα, με το ξακουστό για τη γεύση και το άρωμά του Αηγιωργίτικο, που οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι καλλιεργείται εδώ από το 4.500 π.Χ., είναι ένας μόνο από τους δημοφιλείς προορισμούς οινοτουρισμού. Χάρις στο μοναδικό τους μικροκλίμα και τερουάρ, στον χάρτη έχουν προστεθεί οινο-προορισμοί όπως η Σαντορίνη, όπου μπορείτε να κάνετε μια κρουαζιέρα γευσιγνωσίας και να δοκιμάσετε το διάσημο Βινσάντο και το Νυχτέρι της, η Σάμος με το παγκοσμίως διάσημο γλυκό Σαμιώτικο κρασί από μοσχάτο σταφύλι, η Ρόδος με το Π.Ο.Π. μοσχάτο της και την ιστορική Cair, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να μιλάμε και για οινοτουρισμό στα Βόρεια Δωδεκάνησα, καθώς η Λέρος, οι Λειψοί και η Πάτμος έχουν ξεκινήσει επίσης να εμφιαλώνουν μοναδικές ποικιλίες!

Στην υγειά σας!