Αστυπάλαια και για το Πάσχα!

Μπορεί τα ελληνικά νησιά να είναι, κατά κύριο λόγο, επιλογή για το καλοκαίρι, με τις μαγευτικές παραλίες τους και τα χρωματιστά, ολάνθιστα παρτέρια τους, αλλά πολλά από αυτά αποτελούν πόλο έλξης για τους ντόπιους, κυρίως, τουρίστες και κατά τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

Ως πιο μικρές και κλειστές κοινωνίες, τα νησιά αναβιώνουν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με αποκορύφωμα το Πάσχα που αποτελεί την πλέον θρησκευτική και άκρως κατανυκτική γιορτή του χρόνου.

Παρόλο που κατά το Πάσχα τη μεγαλύτερη ζήτηση έχει το νησί της Κέρκυρας, πολλά είναι και τα υπόλοιπα νησιά, τα οποία κατακλύζονται από ντόπιους τουρίστες, οι οποίοι επιθυμούν να γιορτάσουν τη μεγάλη αυτή γιορτή όσο πιο παραδοσιακά γίνεται.

Το νησί της Αστυπάλαιας μας εξέπληξε το περασμένο Πάσχα με το απίθανο θέαμα με βεγγαλικά κατά τη νύχτα της Ανάστασης Ανάσταση Αστυπάλαιας, φωτίζοντας όλο το νησί και κάνοντας την όλη εμπειρία ακόμη πιο αξέχαστη. Τα βεγγαλικά τα οποία είχαν εκτοξευθεί από όλα τα καίρια σημεία του νησιού, αποτέλεσαν μια πολύχρωμη πανδαισία, η οποία ερχόταν σε αντίθεση με το κατάλευκο των σπιτιών, προκαλώντας τον εντυπωσιασμό και το θαυμασμό όσων βίωσαν το θέαμα από κοντά.

Οι δε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, κόβουν την ανάσα όσων τις είδαν και καθιστούν το νησί επιθυμητό προορισμό για το επόμενο Πάσχα, για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν αυτό το υπερθέαμα από κοντά και να απαθανατίσουν μόνοι τους αυτές τις στιγμές, απολαμβάνοντας την Ανάσταση στην εκκλησία της Παναγίας της Πορταΐτισσας, που είναι και ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα του νησιού.

Ακόμη, λοιπόν, και εάν δεν προλάβατε να επισκεφθείτε το νησί φέτος το καλοκαίρι, μπορείτε να εκμεταλλευθείτε το Πάσχα για να χαρείτε τις ομορφιές της Αστυπάλαιας, απολαμβάνοντας ένα αλλιώτικο σκηνικό. Σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, υπό το φως των κεριών και τον ήχο του “Χριστός Ανέστη”, ανάμεσα σε λευκά σπίτια με μπλε παράθυρα, τα πολύχρωμα βεγγαλικά θα έρθουν να ολοκληρώσουν το θέαμα και θα δημιουργήσουν μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία.