Ένα νέο ελληνικό κρυπτονόμισμα

Ένα νέο startup με ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάστηκε, μια καινοτόμος επιχειρηματική ιδέα, κάτι το θετικό οπωσδήποτε, γιατί η καινοτομία είναι βασικό στοιχείο της επιβίωσης την σήμερον ημέρα και στις σελίδες μας παρουσιάζουμε ιστορίες επιβίωσης, ατομικής, συλλογικής ή επιχειρηματικής, όπως σε αυτή την περίπτωση.

Το πρώτο κρυπτονόμισμαπου εμπνεύστηκε από Έλληνες αποτελεί αυτή την στιγμή πραγματικότητα. Μιλάμε εδώ για το gene, το οποίο εισήχθη προς διαπραγμάτευση μέσω ελεύθερης εγγραφής.

Η εταιρεία που το έκδωσε και το κυκλοφορεί έχει ως στόχο την δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας που θα μπορούσε να περιγραφεί ως το Airbnb για τις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, το Airbnb του πάρκινγκ.

Η εταιρεία ParkGene δηλώνει ως βάση της την πόλη – κράτος της Σιγκαπούρης, αλλά διοικείται από την Αθήνα, και συγκεκριμένα από το Χαλάνδρι, όπου βρίσκονται τα ελληνικά γραφεία της. Aπό την δημόσια εγγραφή στα Genes έχει συγκεντρώσει 5,2 εκατ. δολάρια (περίπου 4,4 εκατ. ευρώ) και σκοπεύει να συγκεντρώσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019 40 εκατομμύρια δολάρια (32,7 εκατ. ευρώ).

«Και τι ακριβώς θα αγοράζει όποιος έχει στην κατοχή του αυτά τα tokens;», είναι το λογικό ερώτημα που τίθεται από τον κάθε αναγνώστη αυτών των γραμμών. «Θα μπορείς να νοικιάζεις θέσεις παρκαρίσματος», λέει ο διευθυντής της εταιρείας Βαγγέλης Κοντός.. «Πρόκειται για κάτι ανάλογο με την επιτυχημένη πλατφόρμα διαμοιρασμού μίσθωσης ιδιωτικών κατοικιών Airbnb αλλά με αντικείμενο τις θέσεις παρκαρίσματος οχημάτων», προσθέτει

Πως θα λειτουργήσει το ParkGene; Κάθε ιδιοκτήτης θέσης στάθμευσης που αναχωρεί και την αφήνει κενή μπορεί να την νοικιάσει σε κάποιον που βρίσκεται στην περιοχή της θέσης αυτής. Ο ιδιοκτήτης και ο οδηγός θα μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους μέσω της ParkGene, όπως γίνεται και με το AirBnB, παρέχοντας μια προμήθεια επί του κόστους της στάθμευσης..

Το επιχειρηματικό σχέδιο – ή αλλιώς business plan – προβλέπει ότι το ParkGene θα είναι προσβάσιμο σε 18 γλώσσες και το 2020 θα έχει 18.000.000 χρήστες και έσοδα 35 εκατομμύρια δολάρια.